Fisker presenterar nästa elbil: Kompakta Fisker Pear lovar ett överkomligt pris

I höstas visade Fisker Inc upp sin första elbil Fisker Ocean. En större SUV fokuserad på att vara hållbart producerad, en räckvidd på över 630 kilometer och ett lanseringspris på 755 000 kronor. Leveranserna ska starta i november i år.

Nu är Fisker redo att visa nästa modell. Nya Fisker Pear är en elbil fokuserad på en urban livsstil. Man lovar en prisvärd elbil med ett startpris (i USA) på motsvarande 280 000 kronor. I Sverige tillkommer både skatter och andra avgifter vilket sannolikt sätter startpriset på strax över 350 000 kronor.

– Våra kunder vill ta ett kliv in i framtiden med oss. Pear kommer att ha den allra senaste tekniken i ett vackert designad och prisvärt format för stadsmiljöer. Det blir ett spännande fordon och en spännande tid för företaget när vi expanderar vårt sortiment, säger Vd Henrik Fisker.

De kända detaljerna kring modellen är fortsatt väldigt begränsade. Fisker berättar att den kommer vara 4,5 meter lång. Det är ungefär tre decimeter längre än Volkswagen ID.3.

Idag öppnar Fisker förhandsbeställningen för Fisker Pear och målet är att starta de första leveranserna under 2024. Kostnaden för att reservera en Fisker Pear är 2 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.