Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Överraskande presenterade Tesla en ny version av sin första elbil Tesla Roadster. Den tidigare Tesla Roadster som tillverkades i ett par tusen exemplar under 2008 till 2012 banade vägen och möjliggjorde Teslas efterföljande bilmodeller.

Nu som ett litet ess i rockärmen dök en ny Roadster upp i samband med presentationen av Tesla Semi när den helt plötsligt rullade ur släpet på en av lastbilarna på scen. Tesla Roadster ska bli en av de snabbaste produktionsbilen i världen. 0-60 mph (0-96km/h) på knappa 1,9 sekunder.

Annons

Den första Roadstern ska kunna nå sin nya ägare år 2020, och Tesla räknar iskallt med att batteritekniken ska vara ikapp så att bilen kan hålla utlovade prestanda.

Kostnaden? Grundmodellen kommer att kosta ungefär 200 000 dollar, alltså ungefär 1,6 miljoner svenska kronor. Därtill måste du lägga en deposition på en fjärdedel av priset.

Uppdatering: Videoklipp från en provtur

Under dagen har det kommit ut en video på Youtube där vi får åka med i en Tesla Roadster, när den gör 0-100 på strax under 2 sekunder. Se klippet nedan: