Nytt om elbilen Toyota Urban SUV som ska matcha Yaris Cross i år

Toyotas nästa elbil kommer att vara baserad på konceptet Urban SUV. Planen är en elbil mindre än Toyota bZ4X med en positionering i B-segment där Toyota idag erbjuder storsäljaren Toyota Yaris Cross. Toyota spår nämligen att det kommer bli det största segmentet bland elbilar i Europa under de kommande åren.

Nu har Toyota släppt ytterligare detaljer om Urban SUV Concept. Den kommande elbilen kommer att erbjudas i ett fram- och ett fyrhjulsdrivet utförande. Dessutom introducerar Toyota också ”en dubbel batteristrategi”. Det innebär att kunden kan välja mellan två olika batterier med två olika kapacitet för att antingen premiera ett lågt pris eller lång räckvidd.

Urban SUV Concept mäter 4300 mm i längd, 1820 mm i bredd och 1620 mm på höjden och matchar Yaris Cross väl. Löftet är en bil med en hög sittposition, en rymlig och flexibel interiör. Den klara produktionsversionen kommer Toyota visa upp under året. Den kommer också finnas tillgänglig för beställning på utvalda marknader under detta året.

Den nya modellen är en av alla kommande elbilar i en serie av sex planerade elbilar från Toyota som ska lanseras fram till 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.