Elbilister mindre stressade bakom ratten

Stellantis-koncernens lyxmärke DS Automobiles har i en undersökning kommit fram till att val av drivlina påverkar bilister. De som kör elbilar och laddhybrider är mindre stressade än de som kör diesel- eller bensinbilar.

Av de förare som deltog i undersökningen säger 78 procent att de någon gång känt sig stressade bakom ratten. Däremot berättar de som kör elbil eller laddhybrid att de numera känner sig mindre stressade än när de körde en bil med förbränningsmotor.

Bland det som förarna ansåg var mest effektivt för att minska stress uppgav man en tyst och förfinad körning. Det ställde sig 41 procent av de svarande bakom. En mjukare körning är precis något som en elektrifierad drivlina kan erbjuda.

– Ibland kan det vara lika stressigt som roligt att köra bil, men en av de många fördelarna med att byta till el är att det kan hjälpa förare att känna sig mer avslappnade bakom ratten, säger Jules Tilstone, brittisk DS-chef.

Utöver en mjuk körning kan också en bekväm interiör och bekväma säte bidra till att minska stressen. Det uppgav 52 procent. Men överlag tycks bilägandet komma med baksidor. Omkring hälften uppgav att det är stressigt att köpa och äga en bil.

Totalt deltog 2 000 brittiska föraren i undersökning som genomfördes i maj 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.