Ritningarna visar hur eldrivna MG Cyberster kan se ut

En SUV, en kombi och snart en mindre kompakt elbil. Det är vad elbilstillverkaren MG har lanserat eller har på gång under året. Men det finns fler modeller runt hörnet. För ett år sedan visade MG upp ett tufft koncept på en eldriven sportbil med anor till den klassiska MG B Roadster.

Konceptet fick namnet MG Cyberster. Bland specifikationerna tänker man sig 800 kilometer i räckvidd och att klara 0–100 km/h på under tre sekunder.

Nu har de första skisserna på den tilltänkta produktionsmodellen designskyddats. Med det blir skisserna också offentliga. Det vi ser är en betydligt mer nedtonad modell än det tidiga konceptet.

Men det finns också flera likheter. Bland annat den bakåtvinklade bakdelen med pilformade lamporna.

Exakt när modellen kan tänkas komma är inte officiellt. I ett tidigare pressmeddelandet har MG antytt att detta skulle kunna vara en perfekt modell att lansera när MG firar 100-årsjubileum nästa år.

”Cyberster skulle kunna vara en perfekt modell där nya och gamla MG kan mötas under jubileet”, stod det att läsa då.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.