Elbilen Renault Zoe läggs ner – blir ersatt av Renault 5

Renault Zoe var en pionjär som elbil när den dök upp på marknaden för första gången 2012. Fram till slutet av 2020 var det Sveriges absolut vanligaste elbil. Men nu är det hög tid för modellen att gå i pension efter snart 12 år.

En nya generation av mer moderna elbilar ska ersätta pionjären. Först ut är Renault 5 som har planerad säljstart i Sverige under den senare delen av detta året.

– Renault Zoe slutar tillverkas i slutet av första kvartalet eller början av andra kvartalet i år, säger Karin Lyrborn, pr-chef för Renault i Sverige till Vi Bilägare.

Detta ersätter Zoe

Renault 5 ska kosta från 25 000 euro på den europeiska marknaden. Först ut är en modell med ett batteri på 52 kWh och en räckvidd på runt 400 kilometer. De nya modellen sticker definitivt ut med sin retrodesign.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.