Ferrari med sladd ska lyfta fram ljudet i den elektriska drivlinan

Ferrari-hybrid.

Ferraris VD Benedetto Vigna har snackat om elbilar i CNBC. Företaget håller på att gå igenom en elektrifieringsresa, och kommer att lansera en elbil framöver och till 2026 ska 60 procent av företagets försäljning vara elektrifierad.

Men det kommer aldrig vara fokus på 100 procent elbilar, även om elbilar också kan bidra med unika köregenskaper som kan passa en Ferrari, förklarar Benedetto i intervjun. Dessutom förväntar sig Ferrari kunna lyfta fram de ljud som en elektriskt drivlina faktiskt gör, som en del av upplevelsen.

– Jag menar varje Ferrari vi gör är helt unik. När vi gör en Ferrari tittar vi på prestanda, designen, köregenskaperna och hållbarheteren. Vi förväntar oss inte att elbilar är tysta. Om du kan och förstår tekniken, så kan du göra massor med en elbil, säger Benedetto Vigna.

– Vi arbetar redan på en, vi har prototyper på vägarna och jag kan försäkra dig om att när vi utvecklar en Ferrari, så är det med fokus på föraren, och de köregenskaperna som vi vill föra vidare till föraren. Jag är väldigt glad över de produkterna vi tillverkar, fortsätter Benedetto Vigna.

Han fortsätter med att förtydliga att Ferraris elbilar inte kommer att vara som andra elbilar. Lyxsegmentet har helt andra behov, krav och löften att leva upp till.

– När vi talar om lyxsegmentet, så talar vi om känslor som vi kan leverera till föraren. Vi talar inte om praktikaliteter som med andra elbilar, vi har ingen tvekan om att vi kan leverera en helt unik upplevelse till våra kunder, för vi kan tygla teknologin på ett ganska unikt sätt. Det har vårt företaget gjort sedan begynnelsen, fortsätter Benedetto Vigna.

Vidare berättar Benedetto Vigna att han tror att supersportbilsegmentet aldrig kommer bli helt eldrivet. Elbilar, hybrider och bilar med förbränningsmotorer kommer att leva sida vid sida i det här segmentet.

– Kunden måste få bestämma vilken typ av bil han vill ha, avslutar Benedetto Vigna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.