Elbilen Faraday Future FF91 går i produktion i mars

Amerikanska elbilsupptsickaren Faraday Future har haft en turbulent höst med mycket intern kritik. Det var anställda som larmade om att delar av ledningen hade planer på att sätta företaget i konkurs.

Det för att sedan rekonstruktera verksamheten. Uppgifterna ledde till hård intern kritik men också från investerare som skulle förlora sina pengar.

Nu tycks Faraday Future återigen vara på banan med tillräckliga medel och stöd från investera att kunna starta tillverkningen av den ultralyxiga elbilen FF 91. Planen är att produktionen ska starta i mars med de första leveransklara bilarna redo i april.

Elbilen FF91 kommer utrustad med tre motorer som ska leverera upp till 1050 hästkrafter. Räckvidden är upp till 613 kilometer. Prislappen ligger på strax över 2,5 miljoner kronor.

Mest spektakulär är dock inredningen, som ska erbjuda den absolut högsta lyxnivån bland marknadens bilar. ”Faraday Future siktar på ultralyx”, som företaget själva uttrycker det.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.