Tempot ökar: Tesla Berlin bygger nu 3000 Model Y i veckan

Tempot på produktionslinorna i Teslas nya fabriker fortsätter att öka och det snabbt. I förra veckan nådde fabriken i Texas en ny milstolpe om 3000 producerade Tesla Model Y på en vecka.

Nu har även fabriken i Berlin nått samma volym. I ett inlägg på Twitter berättar Tesla att man under veckan som gick producerade 3000 Tesla Model Y vid fabriken.

En tidigare uppdatering sa att Tesla i Berlin låg på en volym om 2000 bilar i veckan i slutet av september – så det är en stor ökning på kort tid.

Tesla uppmärksammar det hela genom att publicera en bild på teamet vid fabriken i Berlin och skickar sina gratulationer.

Tesla har i ett tidigare skede sagt att det första målet är att nå en årlig produktionskapacitet på 500 000 bilar. För att nå dit måste fabriken producera runt 10 000 bilar i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.