Efterföljare till Nissan Leaf på gång

Nissan har genom sin strategi Nissan Ambition 2030 kommunicerat sina planer på att ställa om för framtiden. Den inkluderar bland annat 19 nya elbilar som ska lanseras fram till 2030. I samband med en konferens för återförsäljare i USA i förra veckan ska Nissan ha kommunicerat mer i detalj om vilka modeller som är på gång. Det rapporterar branschtidningen Automotive News.

Planerna inkluderar bland annat en uppdatering av Nissan Leaf. Enligt tidningens källor ska nästa generationen Nissan Leaf erbjuda 25 procent längre räckvidd än dagens modell. Den får ett utseende som mer påminner om Nissan Ariya. ”Som en sorts mini-Ariya” enligt källan.

Dessutom skulle planerna också inkludera en eldriven version av Nissan Maxima, en sedanmodell på den amerikanska marknaden. Källan nämner också ytterligare en crossover som ska placera sig under Nissan Ariya.

Konceptet Nissan Chill Out som visades upp 2021 sades då illustrera Leaf-efterföljaren och tekniken.

Tidigare har Nissan berättat att man kommer att fokusera mer på egenutvecklade komponenter och drivlinor. Det för att hålla nere produktionskostnaderna. Man hoppas också på ett genombrott genom ett egenutvecklat solid state-batteri med lansering 2028.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.