Efter VW ID. Buzz, nu kommer Transporter med eldrift

Volkswagen lanserade förra året Volkswagen ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Två modeller som med sin unika design definitivt gör dem till ett blickfång ute på vägarna. Modellen är dock inte bred nog för att uppfylla alla kundernas krav.

I själva verket finns det plats för både ID. Buzz-serien och en rad olika skåpbilar, berättar Volkswagen i en pressrelease. I samband med det avslöjar Volkswagen en ny generation Transporter och Caravelle och att de dessutom kommer att bli helt eldrivna.

I en kort film får vi se en första teaser på en helt eldriven E-Transporter.

– Med vår nya Transporter har vi utvecklat toppmoderna verktyg för proffs. Tillsammans med Multivan och ID. Buzz vi kan erbjuda ett VW Buss-sortiment som är skräddarsytt exakt efter alla våra kunders önskemål. berättar Lars Krause, styrelseledamot för försäljning och marknadsföring på Volkswagen Commercial Vehicles.

Volkswagen skriver att försäljningen av den nya Transporter-serien kommer att starta i början av nästa år. Om det också inkluderar Volkswagen e-Transporter och e-Caravelle återstår dock att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.