Då kommer Volkswagen Golf, T-Cross och Tiguan som elbilar

I förra veckan höll Volkswagen sin årliga mediakonferens. Då berättade man bland annat om planerna framåt och de satsningar som företaget gör på elbilar. Totalt handlar det om 11 nya elbilsmodeller fram till 2027.

– Vi arbetar på vår största produktportfölj med elbilar någonsin. Baserat MEB-plattform har vi levererat ett elektriskt erbjudande i segment där vi var pionjärer, sa Thomas Schäfer, VD för Volkswagen Personbilar under konferensen.

Men den fortsatta satsningen bortom 2027 var också något som Thomas berörde. Då introducerar Volkswagen en helt ny plattform och det är också då som Volkswagen klassiska ikoner som Golf, Tiguan och T-Cross kommer att bli elbilar.

– I slutet av seklet kommer vår nya generation elbilar att byggas med hjälp av SSP-plattformen. Det är då våra bilar Golf, Cross och Tiguan kommer att föras in i den elektriska framtiden, sa Thomas under konferensen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.