Chrysler visar sin elektriska framtid genom konceptet Chrysler Airflow

Pressbild: Chrysler

Chrysler som ingår i den fransk-italiensk-amerikanska bilkoncernen Stellantis har i samband med den pågående teknikmässan CES visat upp ett koncept på sin första elbil. Konceptet som fått namnet Chrysler Airflow ska ge oss en föraning om märkets första elbil som lanseras 2025.

Chrysler Airflow bygger på en elektrisk drivlina utvecklad inom koncernsamarbetet. Detaljerna är få men Chrysler berättar att räckvidden kommer att ligga på omkring 550 till 650 kilometer. Man lovar också mycket snabb laddning.

Även mjukvaran i bilen ska komma från den gemensamma satsningen inom Stellantis. Mjukvaran har fått namnet STLA Brain och beskrivs som en mycket flexibel länk till hårdvaran i bilen. Den är särskilt utformad för att göra det snabbt och enkelt att leverera nya funktioner och förbättringar genom trådlösa uppdateringar.

– Chrysler Airflow Concept representerar starten på märkets resa mot en helt elektrifierad framtid. Det är resultatet av en genomtänkt synergi av Stellantis arsenal av uppkopplade fordonsteknologier – inifrån och ut, säger Ralph Gilles, designchef för Stellantis.

– Designen har en avgörande elegant aerodynamisk exteriör och en modern, sofistikerad interiör, säger Ralph Gilles i en kort kommentar kring bilen.

Chrysler Airflow kommer också att lanseras med autonoma köregenskaper. I grunden finns koncernens mjukvara för det, kallad STLA AutoDrive. Nivån ska motsvara nivå 3 på den självkörande skalad, och kommer också på sikt bli ännu bättre med trådlösa uppdateringar.

Chrysler långsiktiga mål är att upphöra med tillverkningen av bilar med förbränningsmotorer och enbart leverera elbilar från 2028. De ska dessutom vara hållbart tillverkare och gjorda med återvunna eller förnyelse material.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.