Mobilize Duo är uppföljaren till Renault Twizy

Mobilize är ett nytt varumärke inom Renaultkoncernen som har fått uppdraget att utforma nya former av mobilitetstjänster. Snart är man redo att visa upp Mobilize Duo, som kan beskrivas som uppföljaren till Renault Twizy.

Mobilize Duo är en kompakt ”elbil” med plats för två personer som sitter bakom varandra precis som i Renault Twizy. Avtrycket i stadstrafiken är litet med en bredd på endast 1,3 meter.

Duo räknas som en ren elbil med en toppfart på 80 km/h, även om den också kommer i en version för 45 km/h. Batteriet har vuxit från 6,7 kWh till 10,4 kWh vilket ger en räckvidd på upp till 120 kilometer.

I Duo sitter man skyddad från väder och vind med värme i säte, ratt och vindruta. Duo har också krockkudde i ratten och bromsskivor på alla fyra hjulen, vilket gör det till ett säkrare fordon i stan än både skotrar, motorcyklar och el-skotrar.

Instrumentbrädan är snyggt funkig med digital instrumentering och ett keyless go-system.

Renault planerar att visa upp mer av Mobilize Duo i samband med bilmässan i Paris i nästa vecka. Modellen kommer dock inte finnas tillgänglig för köp. Istället erbjuder Mobilize ett abonnemangssystem som ännu inte är prissatt. Den kommer också finnas tillgänglig genom populära bildelningstjänster.

Det ser också ut som att Mobilize Duo kommer som en cargo-variant. Mobilize Dento är namnet på denna lådförsedda variant som ser ut att endast ha plats för en person. Renault berättar dock just nu inte så mycket mer om denna. Vi får helt enkelt vänta till bilmässan i Paris.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.