Chevrolet visar nya elbilen Blazer EV – kommer som prestanda- och polisversion

Chevrolet har nu lanserat en eldriven variant av Chevrolet Blazer baserad på GM-koncernens Ultium-plattform. Elbilen kommer i flera olika varianter, med antingen bakhjulsdrift, framhjulsdrift eller som en fyrhjulsdriven variant. Räckvidden är upp till 515 kilometer i utförandet med längst räckvidd.

Dessutom kommer det en prestandavariant i form om Blazer SS samt en variant speciellt anpassad för polismyndigheter. Den första modellen som Chevrolet släpper mer utförliga specifikationer om är just prestandavarianten Blazer SS.

Den får fyrhjulsdrift, 557 hästkrafter och ska klara 0–96 km/h (0-60 mph) på under fyra sekunder. Denna varianten får en räckvidd på 400 kilometer. Snabbladdning är möjlig med upp till 190 kW.

Först ut blir dock två andra varianter, framhjulsdrivna Blazer EV 2LT och Blazer EV RS som genom tillval går att få med fyrhjulsdrift. Det är RS-varianten som erbjuder den längsta räckvidden på 515 kilometer.

Försäljningsstarten är sommaren 2023 för den amerikanska marknaden, och priserna kommer starta på $47 595 respektive $51 995 i USA. Blazer SS som kommer senare i 2023 kostar lite extra med ett grundpris på $65 995.

Blazer EV som polisbil

Utöver den civila varianten av Blazer EV kommer Chevrolet också att erbjuda en specialutvecklad variant baserad på Blazer SS åt polismyndigheter. Denna varianten har det största Ultium-batteriet och kommer antingen med bakhjulsdrift eller med fyrhjulsdrift. Den kommer också vara speciellt utrustad för att vara lämplig för polisjakter genom bland annat kraftfullare bromsar. Dessutom är interiören specifikt anpassad för att ge gott om plats åt polisens utrustning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.