Lotus nya fabrik för elbilar klar – första Lotus Eletre tillverkad

Brittiska biltillverkaren Lotus som numera har Geely som majoritetsägare har öppnat upp sin första fabrik i Wuhan, i Kina. Det är här som ”nya” Lotus ska bygga sin elbilar.

Totalt har Lotus investerat motsvarande 12 miljarder kronor i fabriken som officiellt invigdes i fredags. Den nya fabriken ska ha en produktionskapacitet på upp till 150 000 bilar om året.

Den första modellen som rullade av produktionslinan var prestandasuven Lotus Eletre. Lotus Eletre får fyrhjulsdrift och levererar 600 hästkrafter. Sprinten 0–100 km/h gör den på under 3 sekunder och toppfarten är 260 km/h. Batteriet på 100 kWh ska ge en räckvidd på upp till 600 kilometer.

Lotus har ytterligare tre modeller på gång. Nästa modell är en fyradörrars sportsedan med lansering 2023, en andra suv med lansering 2025 och en nästa generationens lättviktssportbil med lansering 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.