Chevrolet Corvette kommer bli tre elbilsmodeller till 2025

GM skiftar om till elbilar och det inkluderar inte minst Chevrolet som redan har visat upp flera kommande elbilar i form av suvar och pickuper. Även den sportigare modellen Chevrolet Corvette ska på sikt komma som elbil.

Sedan tidigare vet vi att först ut är en tvåsitsig Chevrolet Corvette EV. Den förväntas komma runt 2025. Nu kommer nya uppgifter om en bredare satsning på fler Corvetter.

Utöver den första tvåsitsiga el-Corvetten har biltillverkaren planer på ytterligare två Corvette-modeller. I samband med det, omkring 2025, kommer man också knoppa av Corvette till ett eget undermärke.

De två nya modellerna kommer att ta formen av som en fyradörrars coupé och en sportig högpresterande crossover. Chevrolet vill täcka upp det sportigare segmentet med ett brett erbjudande.

– Målet är inte att slå Taycan och Cayenne på deras eget spel utan att skapa tre amerikanska legender som kan bryta ny mark genom att göra Corvette-linjen skalbar, säger en källa till Car and Driver.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.