Bygget av Volvos och Northvolts batterifabrik i Göteborg har startat

Volvo Cars och Northvolt har nu tagit det första ceremoniella spadtaget på sin gemensamma batterifabrik i Torslanda, Göteborg. Det markerar starten för markarbetet och bygget av fabriken som ska drivas av det gemensamma bolaget Novo Energy.

På plats med varsin spade i näven fanns Jonas Attenius, ordförande i Göteborgs kommunstyrelse och Adrian Clarke, VD för Novo Energy.

Bild: Novo Energy.

Planen är att fabriken ska stå klar och vara driftsatt till 2025. Under 2026 ska sedan de första batterierna produceras i fabriken. Satsningen väntas ge 3000 nya jobb till regionen.

Fabriken ska ha en årskapacitet på 50 GWh vilket motsvarar batterier till en halv miljon elbilar. Både Volvo Cars och Polestar kommer att använda sig av batterierna som produceras vid anläggningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.