Nya elbilen Jeep Avenger gör succé – rekordstor orderbok

Leveranserna av Jeeps första elbil Avenger har kommit igång på vissa utvalda marknader, och nu kommer Jeep också uttöka leveranserna till fler marknader i Europa. Lanseringen har varit viktig för Jeep som sett en tillväxt på 60 procent i B-SUV-segmentet jämfört branschen som i snitt ligger på 12,8 procent.

Den nya elbilen vann utmärkelsen Årets Bil i Europa 2023 och sedan säljstarten förra året har Jeep tagit emot 40 000 beställningar. En rekordsiffra för Jeep i Europa.

– Jeep Avenger har designats för att perfekt passa europeiska kunders behov och detta bevisas av det imponerande resultatet som Avenger uppnår över hela Europa, berättar Eric Laforge, varumärkeschef för Jeep i Europa.

Bäst går Jeep i Italien med en marknadsandel på 49,9 procent i segmentet, vilket kan jämföras med 10,6 procent i genomsnitt för Europa. Dessutom uppnår varumärket Jeep också starka resultat i Tyskland, Spanien, Polen och Nederländerna med tvåsiffriga marknadsandelstal.

Jeep Avenger erbjuder en räckvidd på upp till 400 kilometer från ett batteri på 54 kWh. Bilen är framhjulsdriven och har en motor som levererar 156 hästkrafter. De svenska priserna startar på 469 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.