BYDs nya galna sportbil Yangwang U9 kan hoppa på stället

Kinesiska biltillverkaren BYD lanserade i början av året det nya bilmärket Yangwang med fokus på lyx. Tidigare i år fick vi bland annat se lyxiga terrrängsuven U8 och en teaser på en eldriven sportbil.

Nu har BYD visat upp den nya eldrivna sportbilen Yangwang U9 EV och dessutom släppt en hel del saftiga detaljer. Den blir minst sagt ganska unik på många sätt, bland annat kan den hoppa på stället genom ett avancerat system med aktiva stötdämpare.

Den studsande dämpartekniken demonstrerar BYD:s nya chassikontrollsystem DiSus. Systemet ska ge den enormt kraftfulla sportbilen det grepp och den väghållning som den behöver. Dessutom kan elbilen ”dansa”, köra på tre hjul och hoppa från stillastående.

Yangwang U9 är utrustad med fyra motorer som tillsammans producerar 1288 hästkrafter. Sportbilen ska klara 0 till 100 kmh på två sekunder. Det blir definitivt en utmanare till Pininfarina Battista som just nu är den snabbaste elbilen.  

I videon nedan kan du se YangWang U9s dansande entré på scenen och hoppstunten.

YangWang U9 får ett batteri på 100 kWh och en räckvidd på upp till 700 kilometer enligt den generösa kinesiska körcykeln CLTC.

Det finns ännu inga uppgifter som BYD siktar på en global lansering av YangWang. I Kina kommer nya U9 kosta motsvarande 1,5 miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.