Eldrivna pickupen Ram 1500 får ett sanslöst stort batteri på 229 kWh

Ram lovade att bli ledande inom räckvidd, dragkapacitet, lastkapacitet och snabbladdning med Ram 1500 REV. Nu släpper tillverkaren detaljerna om vad den eldrivna pickupen kommer leverera när den kommer i slutet av 2024.

Ram 1500 REV kommer med två storlekar på batteri, där standardbatteriet har en kapacitet på 168 kWh vilket ska ge en räckvidd på runt 560 kilometer. För den som vill ha ännu längre räckvidd kommer Ram också erbjuda ett stort batteri på hela 229 kWh. Det ska ge en räckvidd på 800 kilometer.

Därmed får pickupen ett större batteri än konkurrenten GMC Hummer EV med sitt 212 kWh-batteri. Räckvidden blir också längre än GMC Sierra EV som kommer samtidigt som Ram 1500 REV.

När det kommer till snabbladdning så ska det vara möjligt att fylla på med upp till 180 kilometer körsträcka på 10 minuter. På en 800-volts DC-snabbladdare ska det vara möjligt att ladda med upp till 350 kW. Så klart kommer den också med stöd för Plug & Charge.

Pickupen får också dubbelriktad laddning med stöd för V2V, V2H och V2G. Den får flera strömuttag som kan leverera mellan 3,6 och 7,2 kW vilket ska kunna driva alla typer av verktyg och annat man kan tänkas vilja ansluta till sin bil. Den ska kunna vada genom 60 centimeters djupt vatten, och få en dragkapacitet på 6,3 ton. Flaket kan lasta 1,2 ton.

Ram 1500 blir så klart fyrhjulsdriven med en uppsättning motorer som totalt levererar 500 kW (654 hk). Det kommer ta pickupen från 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder.

Pickupen bygger på Stellantis-koncernens plattform STLA Frame speciellt utvecklad för koncernens största fordon. Målet har varit att skapa en så aerodynamisk pickup som möjligt. Ram uppskattar ett Cd-värde på 0,340.

Interiören ska genomsyras av lyx, högkvalitativa material och har plats för fem personer. Målet är att leverera nästa generationens lyx-pickup.

Leveranserna kommer att starta mot slutet av nästa år (i USA). Ännu finns inga klara prisuppgifter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.