Nya elbilen Nio ET9 skakar själv av sig snön

Nio ET9 är den kinesiska elbilstillverkarens lyxigaste bilmodell någonsin. Det rör sig om en direktörssläde av rang och med det ska man så klart inte behöva ägna sig åt medelklassfasoner som att borsta sin bil fri från snö… istället skakar bilen bort snön.

Nio ET9 har en rad spännande finesser som steer-by-wire-teknik, bakhjulsstyrning och full aktiv fjädring. Det är just den aktiva fjädringen som har en sådan precision och kraft att den kan användas för att faktiskt skaka av lös snö som samlats på bilen.

I en video får vi se den spännande stunten:

Nio ET9 är en massiv pjös som mäter 5325 mm på längden, är 2016 mm bred, 1620 mm hög med en hjulbas på 3250 mm. Den är fyrhjulsdriven med två motorer som tillsammans levererar 520 kW. Batteriet är på 120 kWh men Nio anger inte någon räckvidd för tillfället. Genom elbilsplattformen som är baserad på en 900-voltsarkitektur ska det vara möjligt att snabbladda med effekter på upp till 600 kW.

Relaterad läsning: Nio presenterar ET9 – märkets lyxigaste bilmodell någonsin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.