Bilder visar kanske nya budgetmodellen från Nio

Kinesiska elbilstillverkaren Nio har tidigare bekräftat att man arbetar på nya billigare modeller som kan lanseras under nya märken. Namnen Alps och Firefly har använts som arbetsnamn för utvecklingen.

Med de nya modellerna finns en plan på att utmana i de lägre prissegmenten, från var Nio befinner sig idag. Det har talats om priser som ligger på hälften av Nios instegsnivåer som idag sträcker sig mellan 700 000 till en miljon kronor.

– Ja, prismässigt betyder det att vi också utmanar Volkswagen starkare än tidigare, har William Li, Nios grundare sagt i ett tidigare uttalande.

Nu har de första bilderna på modellen som påstås vara ”Alps” börjat cirkulera i kinesiska medier. Enligt uppgifterna bygger modellen Nios nya elbilsplattform NT3 och kommer precis som Nios övriga modeller ha stöd för batteribyten.

En stor skillnad från tidigare är att denna bilen påstås ha en 800-voltsarkitektur och lär sannolikt därför också få stöd för snabbare laddning. Modellen blir också något motorsvagare med endast en uppsättning motorer och blir därmed tvåhjulsdriven.

Ingen klump på taket.

Fotografen bakom bilderna är övertygad att den maskerade bilen är utvecklad av Nio, då inredningen kommer från Nio. De nya bilderna visar en sedanmodell, som påminner en del om Nio ET7. Borta är dock den ”bula” på taket som innehåller lidar och kameror som blivit lite av ett kännetecken för Nios elbilar.

Enligt Nio planerar man att lansera sin ”nya billigare modell” på marknaden nästa år. Om just denna kommer nå Europa återstår att se – men uppfattningen är att Nio också planerar att ge sig an detta volymsegment i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.