Fisker ska öppna showroom i Stockholm

Grundaren Henrik Fisker talar på eCarExpo. Pressbild: Fisker Inc

I helgen blev det en sorts Sverigepremiär för Fisker Ocean när den amerikanska biltillverkaren för första gången visade upp den nya elbilen på eCarExpo i Stockholm. Fisker Ocean är en på många sätt unik och annorlunda SUV som ska erbjuda upp till 630 kilometer i räckvidd.

Lanseringsversionen Fisker Ocean Extreme kostar i Sverige från 755 000 kronor. På sikt kommer också en instegsmodell som ska kosta från 450 000 kronor. Målet är att bygga världens mest hållbara SUV med återvunna och etiska material.

De första svenska leveranserna väntas komma igång snart. Dessutom ska man etablera sig ytterligare genom att öppna visningslokaler runtom i Europa. Fisker har valt att kalla dessa för ”Center+” och ”Lounges” och det första ska öppna i Stockholm under första halvan av detta året. Mer specifikt än så går inte Fisker in på idag.

Den svenska och skandinaviska marknaden är viktiga för Fisker då intresset för modellen har varit stort:

– Vi är mycket glada över att för första gången kunna visa upp den helelektriska Fisker Ocean i Stockholm. Med mer än 4 500 bokningsinnehavare är Skandinavien en viktig region för Fisker i Europa. Det är fantastiskt att se en sådan positiv respons på den helt elektriska Fisker Ocean från framtida kunder och media, sa Henrik Fisker, VD i samband med premiären i helgen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.