ARN ger kund rätt mot leasingbolag som höjt avgiften

Uppdatering: Ekot har rapporterar felaktigt, en uppdatering/rättelse finns att läsa här.

Höjda avgifter på leasingbilar har lett till att ARN fått in rekordmånga anmälningar under året. I år har anmälningarna ökat med 370 procent jämfört med samma period i fjol.

Nu har ett första fall prövats hos ARN, och reklamationsnämnden ger kunden rätt mot leasingbolaget. Rekommendationen är att leasingbolaget ska återbetala avgifter som överstiger det pris som man först kommit överens om.

ARN betonar dock att det inte är ett så kallat vägledande beslut, men att det kommer ha betydelse framöver, rapporterar Ekot.

Leasingbolaget skriver till Ekot att de för närvarande ser över beslutet och sin kommunikation till kunder i samband med ändrade leasingavgifter.

Många anmälningar till ARN handlar om leasingbolagen har höjt avgifterna med hänvisning till ränteläget. Det trots att det ofta står fasta avgifter i annonser.

Inslaget finns att lyssna på hos Sveriges Radio här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.