Video: En titt på Cupra Born – Volkswagen ID.3:s tuffa kusin

I slutet på maj hade Cupra Born premiär. Den tilltuffade kompakta elbilen byggd på Volkswagens MEB-plattform kan enkelt bli jämförd med Volkswagen ID.3. Born ska dock ta en annan position under prestandaemblemet Cupra.

Det är tydligt att Cupra följt sin linje och anammat ett betydligt tuffare, djärvare och sportigare formspråk än sina koncernsyskon med målsättning att locka en yngre publik.

Youtube-kanalen Autogefühl ägnar i ett videoklipp hela 20 minuter på att gå igenom hela bilen i detalj, både exteriört och interiört. Hyllningsorden är många och interiört vinner Cupra Born över Volkswagen ID.3, menar programledaren.

Videon ser du nedan:

Cupra Born kommer i flera versioner, där den kraftfullaste varianten erbjuds med en motor som producerar 204 hästkrafter, och klarar 0-100 km/h på 7,3 sekunder. Genom ett e-Boost-paket ska det bli möjligt att få ännu högre effekt från motorn. Då levererar Born 231 hästkrafter och tar bilen från 0-100 km/h på 6,6 sekunder. Tillverkningen ska starta i september i höst.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.