Aptera visar upp en ny prototyp – elbilen Sol har rekordlågt luftmotstånd

Pressbild: Aptera

Elbilsuppstickaren Aptera har specialiserat sig på att bygga aerodynamiska elbilar med maximal räckvidd. Nu har företaget i en ny video visat upp en andra konceptmodell döpt till Sol.

Aptera Sol är byggt i ett lättviktsmaterial, har rekordlågt luftmotstånd och en räckvidd på omkring 1600 kilometer. Luftmotståndet är halverat jämfört med en Tesla Model 3. Solpanelerna gör att du sällan ska behöva ladda elbilen.

I en video får vi se den nya konceptbilen från tillverkaren:

Aptera Sol kommer med fyra val på batteripaket med en räckvidd som varierar från 400 till 1600 kilometer beroende på storlek. Drivlinan kommer med antingen tvåhjulsdrift på 100 kW eller som en trehjulsdriven variant med en motor på 150 kW.

Aptera räknar med att starta leveranserna i USA under slutet av 2022. Den första produktionsmodellen ska presenteras senare i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.