Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Renault börjar testa nya elbilen Renault Mégane E-Tech på allmänna vägar

Förra hösten visade Renault upp ett koncept på sin nästa elbil. Renault Mégane E-Tech blir en mellanstor elbil i C-segmentet helt byggd från grunden med lansering i slutet av det här året.

– En modell skapade för den europeiska marknaden, som kommer locka miljoner kunder i Europa, sa koncernchef Luca de Meo under presentationen förra hösten.

Arbetet går framåt för Renault och nu är ett trettiotal förproduktionsbilar klara. Renaults ingenjörer ska sätta bilarna på prov i sommar på Europas allmänna vägar.

Elbilarna är utrustad med en motor på 160kW (217hp) och ett batteripaket på 60 kWh. Räckvidden kommer vara upp till 450 kilometer och snabbladdning ska vara möjlig med upp till 130 kW. Renault kommer dessutom erbjuda batteri på 40 och 87 kWh utöver 60-batteriet i produktionsversionen.

I samband med premiärturerna har Renualt delat med sig av flera bilder på den maskerad förseriebilen. Bilderna är ett trevligt komplement till teaserbilderna på interiören vi fick se för ett par veckor sedan.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons