Volvos nästa elbil får realistisk grafik med hjälp av spelmotor

Tillsammans med spelutvecklaren Epic Games ska Volvo Cars utveckla fotorealistisk realtidsvisualisering på sina bilars skärmar. Tekniken bygger på spelmotorn Unreal Engine som anses vara det mest avancerade verktyget för 3D-skapande i realtid.

Det ska ge imponerande högkvalitativ grafik på displayerna i bilarna med skarpare renderingar, fylligare färger och helt nya 3D-animationer. Volvo beskriver nästa generations infotainmentsystem som mer än dubbelt så snabbt som föregångaren. Det medan grafikgenereringen och databehandlingen inne i kupén kommer att vara upp till tio gånger snabbare.

Den första bilen som får den nya grafiken är den ”nya helt elektriska flaggskeppsmodellen” som Volvo ska presentera senare i år. Volvo beskriver modellen som den första i en helt ny generation helt elektriska Volvobilar.

– För att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga användarupplevelse och bidra till säker och personlig körning behöver vi rik, omslutande och responsiv visualisering i våra bilar, berättar Henrik Green, chief product officer på Volvo Cars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.