Volkswagen visar ny bilder på eldrivna minibussen ID.Buzz – premiär under 2022

I samband med gårdagens premiär av Volkswagen ID.5 visade man också lite snabbt upp en ny bild på den kommande minibussen Volkswagen ID.Buzz. Fortsatt lömskt kamouflerad så klart.

Men inte lika vilseledande kamouflerade så som de prototyper vi sett ute på vägarna under de senaste månaderna. De har nämligen gett sken av att ID.Buzz skulle kunna bli som vilken skåpbil som helst. De har varit långt bortom de omtyckta konceptmodellerna vi fått se.

De nya bilderna från gårdagens premiär ger ändå sken av att Volkswagen ID.Buzz ändå kan få många av de mjuka formerna som vi sett i det tidigare konceptet. Ett konceptet som hyllats av många.

Några märkbara skillnader från de första konceptskisserna är att ID.Buzz kommer få synliga dörrhandtag och sidospeglar. En direkt avgörande faktor för igenkänningen lär också vara om ID.Buzz kommer med kaross målad i två färger.

Avgör själv, vad tycker du? Jämför de två bilderna nedanför. Den första bilden är den nya bilden från igår. Den andra bilden är en av de första konceptbilderna som Volkswagen visade upp.

Volkswagen har tidigare gett indikationer på att ID.Buzz kommer presenteras närmre under nästa år. Det är något som blev bekräftat i samband med premiären av ID.5 igår:

– Detta är något som ligger extra varmt om hjärtat, men vi kommer att prata mer om den nästa år. Den ligger helt i linje för våra framtida strategier, sa Klauz Zellmer, styrelsemedlem hos Volkswagen Brand, som kommentar kring Volkswagen ID.Buzz.

Tekniska detaljer

Volkswagen har inte presenterat några slutliga detaljer om Volkswagen ID.Buzz. Däremot är konceptmodellen utrustad med ett batterispann på 48 till 111 kWh med en räckvidd på upp till 550 kilometer.

I grundmodellen blir den bakhjulsdriven med en motor på 150 kW. Fyrhjulsdrift kommer finnas som tillval. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 150 kW. Solceller på taket ska kunna ge 15 km extra räckvidd per dag.

Volkswagen ID.Buzz kommer också i en skåpbilsversion, som just nu går under namnet ID.Buzz Cargo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.