Volkswagen startar produktionen av Volkswagen ID.4 i USA

Framgången för Volkswagens eldrivna SUV ID.4 har varit stor. Sedan lanseringen förra året har Volkswagen levererat 190 000 exemplar globalt, och i Sverige är det en av de mest vanliga nya elbilsmodellerna i nybilsstatistiken.

Den globala marknaden har även inkluderat USA. Fram till nu har europeiska fabriker fått förse USA med elbilen. Men snart kan amerikanen sätta sig bakom ratten på en Volkswagen ID.4 ”Made in the USA”.

Idag har Volkswagen nämligen startat produktionen av Volkswagen ID.4 vid en produktionsanläggning i Chattanooga, i USA.

– Vi har precis börjat skriva ett nytt kapitel för Volkswagen i USA, och det är en mycket amerikansk historia. Detta är ytterligare en milstolpe i Volkswagens ambitiösa elektrifieringsstrategi för den amerikanska marknaden och globalt, kommenterar Volkswagen-chefen Thomas Schäfer.

De första kundleveranserna från den amerikanska fabriken ska ske i oktober. Planen är att skala upp produktionen under de kommande månaderna, för att nå en månadsvolym på 7 000 ID.4 mot slutet av året. Under 2023 ska volymerna sedan öka ytterligare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.