Volkswagen säljer sin sista fossilbil i Norge

Volkswagen firar 75 år i Norge lördag den 21 oktober. Det uppmärksammar den norska importören Harald A. Møller AS genom att sluta sälja Volkswagen-bilar med förbränningsmotorer i landet.

– Det kan tyckas konstigt att markera milstolpen genom att ta bort modellikoner från vår portfölj, men det här har varit en ambitiös och viktig investering över tid. Syftet har varit att driva framåt förändringar som vi anser är av avgörande betydelse, säger Ulf Tore Hekneby, VD på Harald A. Møller AS.

Faktumet är dessutom att den 21 oktober också markerar datumet då Volkswagen i Norge registrerade den första elbilen i landet för exakt 10 år sedan. Därmed sammanfaller två årsdagar på lördagen.

– Elbilsutvecklingen har varit en fantastisk framgång fram till nu. Det beror nog både på att norrmän vill ha klimatvänliga lösningar, ett brett utbud av elbilar i alla segment, men också på politikernas vilja att ge bra incitament. För att utvecklingen ska fortsätta i rätt riktning måste vi se till att dessa incitament inte fasas ut för snabbt, menar Ulf Tore.

Volkswagen i Norge är fast beslutna om att fasa ut bilar med förbränningsmotorer. Det kommer bli Volkswagen Golf som står för utfasningen av förbränningsmotorn i landet.

– Som ett sista farväl till fossilbilar kommer den sista Volkswagen Golf att beställas mot slutet av året. På många sätt markerar detta slutet på en era, men också början på en ny och viktigare era där vi i större utsträckning kommer att vara en del av lösningen – och inte problemet, summerar Ulf Tore.

Hekneby och Volkswagen Norge uppmanar alltid sina kunder att välja en elbil vid sitt nästa bilköp. Den är ett avgörande steg för att minska individuella koldioxidavtryck och ett viktigt bidrag till att bekämpa klimatförändringarna:

– Se bara på vår portfölj av elbilar i ID.-familjen. Det är bilar som är perfekta substitut för fossilbilen, med bra räckvidd och med allt norrmännen vill ha i de bilar de väljer. Den senaste är nya Volkswagen ID. 7 som blir en renare och elektrisk ersättare för den populära Passaten, avslutar Ulf Tore.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.