Volkswagen ID.4 får äntligen upplysta knappar och effektivare motor

Volkswagen vässar nu sin bästsäljande elbil Volkswagen ID.4 och dess coupésyskon ID.5. Det innebär bland annat att de får den nyare och mer effektiva elmotorn AP550 som Volkswagen introducerade i samband med lanseringen av Volkswagen ID.7.

Uppdatering kommer införas från och med år 2024 och gör bilarna både mer motorstarka men också mer effektiva. Det kommer bland annat att ge en längre räckvidd även om Volkswagen inte nämner med hur mycket.

Samtidigt kommer också en rad interiöra förbättringar. Bland annat kommer touchreglagen till den 12,9-tums stora pekskärmen att bli bakgrundsbelysta. Något som gör att de blir enklare att se i mörkret. Att knapparna inte var upplysta var något som ID-serien fick kritik för när den kom.

Nu kan knapparna under pekskärmen hittas i mörkret.

Med modellåret introducerar Volkswagen också en ny mjukvara till infotainmentsystemet med ett mer intuitivt klimatkontrollgränssnitt och en förbättrad infotainmentmeny.

Volkswagen har också valt att flytta färdriktningsväljaren som tidigare satt i anslutning till skärmen bakom ratten. Nu sitter den istället fritt bakom ratten i form av en spak. Även ratten uppdateras.

Ny växelväljare.

Bland andra förbättringar nämner Volkswagen en ny bättre ljudanläggning med nio högtalare och en subwoofer från Harman Kardon.

När det kommer till den nya motorn som sätts på bakaxeln kommer den att ge en boost på mellan 40 och 80 hästkrafter beroende på modellvariant. Bakhjulsdrivna ID.4 Pro Performance får 282 hästkrafter, fyrhjulsdrivna ID.4 Pro 4Motion får 295 hästkrafter och toppmodellen ID.4 GTX får 335 hästkrafter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.