Volkswagen, Skoda och Cupra kommer med små elbilar – första bilderna här

Volkswagen-gruppen har delat med sig av de första designskisserna på tre nya kompakta elbilar. En från Volkswagen, en från Cupra och en från Skoda.

De nya små modellerna ska efter stora investeringar byggas vid en anläggning i Spanien. De första bilarna ska rulla av produktionslinan år 2025. Bilden på den mindre elbilen från Volkswagen ser du överst i den här artikeln.

– Smygtitt! Detta är de första skisserna av våra mindre elbilsmodeller från Skoda, Cupra och Volkswagen. Dessa elbilar på instegsnivå gör tillgången till e-rörlighet enklare och driver på länders framtida rörlighet, skriver Volkswagen.

Bilden nedan är den första designskissen från Seats prestandamärke Cupra:

Den gröntoniga designskissen visar Skodas första kompakta elbil.

Det är så klart svårt att särskilja några större revolutionerande designdetaljer i skisserna. Både Cupras och Skodas design är mer boxig än den vi ser hos Volkswagen. Det mest viktiga i sig är att Volkswagen härmed bekräftat att arbetet med de mindre elbilarna rullar på.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.