Vinfast elbilar från Vietnam kommer nu till Europa – startar på 36 100 euro

Vinfast VF 8

Vietnamesiska biltillverkaren Vinfast ska nu sätta klorna i den Europeiska bilmarknaden genom fem stycken elbilar. Tidigare har man bland annat visa upp elbilarna e35 och e36 avsedda för Europa. De två modellerna byter nu namn till VF 8 och VF 9.

De svenska priserna är inte kända, men i samband med förra veckans teknikmässan presenterade Vinfast också de europeiska riktpriserna. Vinfast VF 8 ska starta på 36 100 euro och den större VF 9 ska starta på 49 300 euro. Tillkommer gör lokala skatter och moms, förtydligar Vinfast.

VF 8 kommer erbjuda omkring 460 eller 485 kilometer i räckvidd beroende på val bak- eller fyrhjulsdrift och storlek på batteri. I VF 9 erbjuds ett ännu större batteri som ska ge upp till 650 kilometer i räckvidd.

Vinfast VF 9

Vinfast berättar att man nu öppnat förhandsbeställningen för VF8 och VF9. De fullständiga specifikationerna kring de två modellerna eller exakt leveransdatum har Vinfast ännu inte delat med sig av. Mer detaljer kommer dock under andra halvan av 2022.

Men det kommer mera. Vinfast planerar dessutom lansera ytterligare tre mindre modeller som får namnen VF 5, VF 6 och VF 7. Under mässan visade man upp de första bilderna, utan att gå närmre in på några detaljer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.