Framtidens elbilar från Volvo: Kombin kommer få sin eldrivna motsvarighet

Pressbild: Volvo Cars

Idag består Volvos försäljning till 75 procent av suvar som Volvo XC40, XC60 och XC90. Det har också varit prioriteringen i Volvos satsning på elbilar, nu i form av Volvo XC40 Recharge och C40 Recharge.

I en intervju med brittiska AutoCar försäkrar dock Volvo Cars avgående VD Håkan Samuelsson att det kommer att bli annat än bara eldrivna suvar. Även sedan- och kombimodellerna kommer att få sina motsvarigheter.

– Ja, S och V-modellerna kommer att bli ersatta med något som är ännu mer attraktivt hos kunderna. Vi behöver lägre bilar med mer traditionella karosser och kanske lite mindre boxiga. Dessa låga bilar kommer att vara ett komplement till våra högt placerade stadsjeepar, förklarar Håkan för tidningen.

På frågan om Volvo C40 Recharge ska inspirera till mer coupé-formad Volvobilar svarar Håkan:

– Ja, och nej. Bilar kommer vara mindre boxiga i framtiden där vi behöver minska på luftmotståndet. Vi pratar mycket om räckvidd i elbilar, men jag tror vi ska börja titta på energieffektivitet och luftmotståndet är såklart en väldigt central del i det, avslutar Håkan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.