Video: Snabbaste Teslan mot andra snabba Tesla i dragrace

Vilken Tesla är snabbast? Tesla Model S Plaid så klart, men det hindrar inte Mat Watson från Carwow att plocka fram Teslas fyra toppmodeller och ställa dem mot varandra i ett dragrace på 402 meter.

Utmanarna är alltså en Model S Plaid mot Model X Plaid, Model 3 Performance och Model Y Performance. Samtliga fyra bilar är rejält kraftfulla och bland de mest motorstarka elbilarna som finns på marknaden idag. Trots det är det nästintill total utklassning mellan den absolut snabbaste Teslan jämfört med den långsammaste snabba modellen.

Tesla Model S och X har samma drivlinan, som producerar 1020 hk med ett vridmoment på 1420 Nm. Det medan Model 3 och Model Y har en en drivlina som producerar 527 hästkrafter och ett vridmoment på 660 Nm.

Dragracet går att se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.