Vattenfall InCharge slopar omstridda minuttaxan – firar med kampanjpris

Foto: Emmett Sparling.

Laddningsoperatören Vattenfall InCharge införde förra året en ny prismodell vid sina snabbladdare, med ett pris som varierade över dygnet samt en minuttaxa. Minuttaxan tillkom för att användarna inte ska dröja sig kvar för länge vid stationen, och orsaka trängsel.

Just minuttaxan har mötts av kritik. Den gjorde det svårt att förutspå kostnaden för laddningen, men också genom att den straffade långsamt laddande elbilar. Nu väljer Vattenfall InCharge att slopa minuttaxan. Istället inför man en ny typ av trängselavgift.

– Vi har lyssnat på våra kunder och också anpassat oss efter hur marknaden ser ut. Det här kommer förhoppningsvis att öka tillgängligheten på våra snabbladdare och även göra det enklare för våra kunder att se vad det kostar att ladda hos oss. Vi hoppas att det är en uppskattad förändring och därmed att vi får fler nöjda elbilister ute på vägarna, säger Ivar Wester, Vattenfall InCharge.

Den nya trängselavgiften börjar gälla efter 1,5 timme efter att laddningen startade. Avgiften är 5 kr/minut och gäller i maximalt tre timmar. Om man står kvar vid laddplatsen under hela tiden kommer ”straffet” maximalt bli 900 kronor.

Under helgen 25 till 26 maj kör Vattenfall InCharge kampanjpris på alla sina snabbladdare. Rabatten är under helgen 25 procent mot ordinarie priser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.