Jönköping får stor laddstation för elbilar med släp och större fordon

Vattenfall InCharge inviger nu en laddstation vid M2 Center i Jönköping beläget i anslutning till E4:an som passerar genom staden. Det utmärkande för stationen är det särskilda fokuset på större fordon, som bilar med husvagn och släp men också den tyngre trafiken.

Detta blir Vattenfall InCharges hittills största publika laddstationen för både destinations- och snabbladdning. Totalt kommer det röra sig om 30 nya laddplatser som samtliga kommer vara i drift till sommaren 2025. Idag öppnar de 12 första laddplatserna med en effekt på upp till 150 kW.

Vissa av platserna är skyltade för elbilar med släpvagn.

– Effektiva laddstationer längs de stora vägarna är en viktig pusselbit i vår satsning för fossilfria transporter i hela Sverige. Och just bilar med släp har haft svårt att hitta laddplatser där de slipper koppla bort släpet. Laddplatserna vid M2 Center gör det nu betydligt enklare, eftersom båda får plats, säger Susanna Hurtig, chef på Vattenfall InCharge Norden.

I anslutning till handelsområdet som bland annat inkluderar en blomsterhandel finns också snabbmatsrestaurangerna Jureskogs och KFC.

– Är man ute på vägarna är det en perfekt kombination att kunna ladda och äta samtidigt. Man ska inte behöva anpassa sitt liv efter att köra elbil och ladda, elbilen och laddningen ska anpassa sig efter dig, avslutar Susanna Hurtig.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.