Nimas uppgraderade station har 26 stycken 400 kW-snabbladdare

Idag öppnar Nima sin mest kraftfulla laddstation för elbilar i Sverige. Det genom en utbyggnad av den befintliga stationen längs E22an i Vä utanför Kristianstad. I december öppnade Nima här sex laddpunkter och idag utökar Nima med ytterligare 20 stycken.

Det innebär att platsen nu erbjuder totalt 26 laddpunkter från Nima, alla med en kapacitet på upp till 400 kW. Dessutom är detta troligtvis Europas största 400 kW-laddstation uppger Nima. Laddarna är av typen Alpitronic HYC 400, och det är i varje fall den största av det slaget. Stationen är anpassad för både personbilar och tunga fordon.

Max Ackerman, projektledare på Nima.

– Det känns spännande att få bjuda in landets alla elbilsbilister till Sveriges mest kraftfulla laddstation. Placeringen intill E22an i Vä passar både de som bor i och kring Kristianstad och de som passerar på motorvägen, säger Max Ackerman, projektledare på Nima.

Nima Energy har som mål att göra det enkelt att snabbladda elbilen. Det genom bland annat enkel kortbetalning direkt på laddstolpen, eller genom aktiveringen av Autocharge. Priset är 4,50 kronor per kWh oavsett betalsätt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.