Nu får skånska Åstorp en laddstation för eldrivna lastbilar

Utbyggnaden av snabbladdare för eldrivna personbilar har börjat gå allt snabbare under det senaste året. Men även för den tyngre trafiken har det börjat hända allt mer. En operatör med fokus på snabbladdning för tung trafik är Milence som ägs av Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group.

Milence tillkännager nu sin tredje laddstation i Sverige. Den placeras intill E4:an i Åstorp strax utanför Helsingborg. Placeringen är strategiskt viktig för trafiken på sträckan som rullar mellan Malmö och Göteborg.

Utbyggnaden kommer att ske i två steg. Vid öppnandet kommer stationen ha fyra CCS-snabbladdare som vardera kan leverera upp till 400 kW i laddeffekt. I en andra fas kommer man sedan att utöka till 11 snabbladdare. Utöver CCS-laddare kommer Milence i den andra fasen också introducera den snabbare MCS-tekniken som ska kunna leverera effekter på över 1 MW.

Så blir stationen i Åstorp, etapp 1.

Stationen i Åstorp kommer dessutom få en lounge, samt duschar och toaletter.

– Med lanseringen av vårt tredje svenska laddnav i Åstorp är vi verkligen på gång, och jag är glad över att kunna påskynda expansionen av vårt nätverk i Norden. Strategiskt beläget i Helsingborgs logistikregion nära motorväg E4 förstärker detta nya nav vårt engagemang för att etablera en högpresterande grön korridor över hela Europa, berättar Anja van Niersen, VD på Milence.

– Vi har ambitiösa planer på att ytterligare utöka vårt nätverk på flera nyckelplatser för att säkerställa att alla elektriska lastbilar har ett pålitligt och tillgängligt offentligt nätverk där de kan ladda, avslutar Anja van Niersen.

Sedan tidigare har Milence påbörjat bygget av en station i Varberg och en i Ödeshög.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.