Hedin Supercharge inviger 1,2 MW laddstation i Linköping för tung trafik

Temabild.

Hedin Supercharge har som vision att bli en av Sveriges ledande laddoperatörer för elbilar och ellastbilar. På fredagd enna veckan invigs en helt ny station i Linköping som kan leverera upp till 1,2 Megawatt, det i syfte att erbjuda snabb laddning för ellastbilar.

Anläggningen består vid invigningen av fyra vätskekylda CCS-laddsatelliter från Kempower som kan leverera upp till 400 kW i laddeffekt vardera. I slutet av 2024 kommer Hedin Supercharger sedan att utöka stationen till att också erbjuda Megawattladdning med ehjälp av en MCS-lösning från Kempower.

Projektet har pågått under en längre tid där det i tidigt skede planerades för lastbilsladdning, skriver Hedin Supercharger. Genom att bygga en egen transformatorstation vid anläggningen finns det goda möjligheter att möta upp med hög kapacitet även inför framtida behov.

– Med invigningen i Linköping öppnar vi ett nytt kapitel och börjar arbeta mer med transportsektorn. Tillsammans med våra befintliga och kommande laddstationer för personbilar är vi nu väl rustade för expansion både inom och utanför Sveriges gränser. Vi tror starkt på att vårt erbjudande om snabb och enkel laddning kommer göra det enklare för alla typer av elektrifierad transport i framtiden, säger Erik Aspholmer, VD för Hedin Supercharge.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.