Hedin Supercharge inviger laddstation för lastbilar – nätverket för personbilar växer

Hedin Supercharge har nu invigt sin nya laddstation för eldrivna lastbilar i Linköping. På platsen finns nu fyra stycken snabbladdare med gott om utrymme för långa ekipage. Laddarna som är utrustade med en CCS-kontakt kan leverera upp till 400 kW i laddeffekt.

Huvudattraktionen under invigningen var den MCS-attrapp som visualiserar hur stationen kommer att växa ytterligare för att tillgodose behovet hos framtidens eldrivna lastbilar. Det är nämligen denna anläggningen som kommer att få Sveriges två första MCS-laddare som ska kunna leverera laddeffekter på hela 1,2 MW. Det innan slutet på detta året.

– Det innebär att du laddar upp en stor lastbil på runt 30 minuter, så att du kan hålla dina vilotider, berättar Erik Aspholmer VD för Hedin Supercharge.

Utöver anläggningen i Linköping planerar Hedin Supercharge också att bygga laddstationer för tung trafik i Markaryd och Kristianstad. Hedin Supercharge inkluderar också en satsning på snabbladdning för personbilar. Idag har Hedin flera sådana stationer för personbilar och under nästa månad inviger man 15 ytterligare stationer runtom i Sverige:

– Hedin Supercharge finns från Trelleborg till Umeå i norr och innan året är slut så är vi uppe i 32 anläggningar som minst, berättar Erik Aspholmer.

Hedin Supercharge kommer också att växa sig utanför Sveriges gränser till i stort alla de länderna där Hedin Mobility Group idag har verksamhet i: ”Det kommer att bli ett stort nätverk som är ihopkopplat”, avslöjar Erik och säger att den första stationen utanför Sverige kan öppna efter sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.