Sveriges vackraste laddplats vid Brahehus blir större

E.ON uppgraderar nu en av Sveriges vackraste laddplatser vid Brahehus längs E4:an. Med utsikt över Brahehus och natursköna Vättern har rastplatsen länge varit en populär plats att stanna på och pausa under resan. 

För elbilister har laddningsmöjligheterna varit begränsade. Här har det funnits två åldrande 50 kW-laddare. Nu har dessa ersatts av snabbare laddare och fler laddpunkter. Efter uppgraderingen kan E.ON erbjuda två snabbladdare med fyra laddpunkter med en effekt på 150 kW.

– Brahehus är ett naturligt stopp på resan, med restauranger och närhet till lokala sevärdheter. Detta stärker vår ambition att göra elbilsladdning tillgänglig där man kan använda tiden på ett meningsfullt sätt, säger Marie Feuk, vd för E.ON Drive Infrastructure Sweden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.