Varför är det så svårt att lyckas tillverka elbilar med solpaneler?

Elbilar och solpaneler är den ultimata kombinationen för att köra elbil billigt. Ur det perspektivet är det inte långt bort att också tänka tanken att sätta solpanelerna direkt på elbilen.

Under de senaste åren har vi sett flera projekt med målet att leverera just sådana solelbilar. Men det tycks vara en svår nöt att knäcka… för ingen, trots många år av utveckling, har lyckats.

Nederländska Lightyear är ett av dessa företaget med nedlagda elbilen Lightyear 0. Från Tyskland har vi Sono Motors med den pragmatiska Sono Sion och från soliga Kalifornien kommer Aptera Motors med sin effektiva trehjuling.

Det förstnämnda bolaget gick nyligen i konkurs (även om utvecklingen av en billigare modell har flyttats till ett nytt bolag). De andra två kämpar med finansiering genom nya finanseringskampanjer.

Jack Scarlett från brittiska Fully Charged Show ställer sig frågan: Varför är det så svårt att förverkliga solcellsdrivna elbilar? I en kort video försöker han besvara frågan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.