Uppgifter: Fiat Panda kan komma som elbil i år

Koncept på elbil från Fiat.

Nere på kontinenten är Fiats satsningar på elbilar en succé. Eldrivna Fiat 500e blev den mest sålda elbilen i Italien förra året. Fiat kommer nu fortsätta sin expansionen av sin elektriska produktportfölj genom att lansera två nya modeller i år.

Det bekräftade Stellantis-chefen Carlos Tavares i samband med den senaste kvartalsrapporten. Med stor sannolikhet rör det sig om en ny småbil och en liten crossover.

– Det kommer att finnas stora vinster i B-segmentet och crossovers. Vi fokuserar på de mest relevanta segmenten. Vi har bara Fiat 500e nu. Mitt mål är att ha tre elbilar, sa Fiat-chefen Oliver Francois i en intervju med Autocar förra året.

En av modellerna kommer med stor sannolikhet vara baserad på konceptet Fiat Centoventi. Då spånade Fiat-chefen öppet om en modell i segmentet:

– Så jag ska göra ett B-segment, och då blir det en ny Punto? Kommer det att bli en Panda? Jag vet inte. Vi kommer att få reda på det.

Koncernen Stellantis där Fiat ingår planerar totalt att lansera nio nya elbilar i år och till slutet av 2024 kommer man erbjuda 47 modeller som är helt eldrivna. Det är nästan en dubblering mot dagens 23 modeller som koncernen erbjuder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.