Uppgraderad Mercedes EQS, 822 km räckvidd och 1700 kg dragvikt

Mercedes EQS får tillbaka sin prydnad på huven.

Mercedes flaggskepp EQS har uppdaterats inför det nya modellåret 2025. Nu kommer det klassiska emblemet på huven tillbaka, räckvidden blir ännu längre och dessutom får den dra betydligt mer på dragkroken.

Mercedes har ökat dragkapaciteten på EQS 4MATIC (och den mindre EQE 4MATIC) från 750 till 1 700 kg. Nu kan kunderna bogsera en hästtransport, skriver Mercedes.

Något annat som också blivit större är batterikapaciteten. Den ökar från 108,4 kWh till 110 kWh, och möjliggör räckvidder på upp till 799 kilometer på EQS 450 4MATIC. Det medan EQS 450+ når hela 822 kilometer på en laddning enligt WLTP.

En annan finess som EQS också får är ett automatiskt underhållsläge för bromsskivorna. Eftersom bromskraftåtervinningen minskar användningen av bromsskivorna så kommer ett speciellt system som en underhållningsåtgärd automatiskt applicera bromsbeläggen då och då.

Mercedes EQS går nu också att få med ett extra lyxigt baksäte med bättre stoppning i sätet. Genom utrustningspaketet Rear Comfort Package Plus kan baksätespassageraren få extra benutrymme genom att stolen framför tippas. Till tillvalsutrustningen hör sätesvärme, och nack- och axelvärme bak, samt pneumatisk justering av sittdjupet.

Försäljningen kommer att starta den 25 april. Trots att modellen blivit vassare ska grundpriset vara detsamma.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.