Uppgifter: Tesla bygger elbilar i Tyskland för export till Indien

Nya regler gör det möjligt att importera elbilar till Indien med en lägre importskatt. Upp till 8000 fordon per år kan få den lägre skatten om vissa särskilda krav uppfylls. Nu kommer uppgifter om att Tesla tänker börja leverera bilar i Indien – importerade från Tyskland.

Tesla ska enligt nyhetsbyrån Reuters ha börjat producera högerstyrda bilar vid den tyska fabriken, för export till Indien. Det skulle innebär att Tesla därmed etablerar sig på den tredje största bilmarknaden i världen.

– De högerstyrda bilarna som kommer att tilldelas Indien, de har börjat bygga dem, säger en av källorna till Reuters.

Regeländringen i Indien säger att tillverkare som investerar minst 500 miljoner dollar i landet och startar en lokal produktion av bilar inom tre år kommer kunna ta del av den lägre importskatten. Av den anledningen kan vi möjligtvis också tänka oss att det finns en del substans i de tidiga ryktena om att Tesla på sikt vill bygga en fabrik i Indien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.