Nu går nya förbättrade Volvo EX30 att konfigurera

Volvo har ändrat placeringen av emblemet.

Nya Volvo EX30 blev en succé för Volvo och ganska snabbt sålde man slut på årets volymer, och Volvo stängde ner beställningarna. Idag har Volvo återigen öppnat upp beställningarna och med det också introducerat den nya konfiguratorn för modellåret 2025.

Med det nya modellåret har Volvo bland annat förbättrat knapparna på ratten som fick kritik för att vara svåra att använda. Förändringen består i att det beröringskänsliga området på varje knapp blivit större och att varje knapp har försetts med tydligare avgränsningar som går att känna.

Den nya ratten.

Bland andra justeringar som Volvo gjort är att man flyttat ner Volvo EX30-emblemet från den bakre dörrstolpen till bakluckan på bilen. En smart kostnadsbesparing på en modell där Volvo vill spara pengar, det behövs endast ett emblem per bil.

Volvo har också lättat på en del av de tidigare begränsningarna som låste vissa interiörsval till exteriörfärgen. Exteriörfärgen Cloud Blue har också blivit nya standardfärgen.

Volvo har också tidigare kommunicerat att Volvo EX30 kommer att byggas lokalt i Europa – närmare bestämt i belgiska Gent under 2025. Det är däremot inte synonymt med modellåret 2025.

Det uttalandet avsåg att produktionen kommer att starta under 2025, bekräftar Magnus Holst presschef för Volvo Cars Sverige till Allt om Elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.