Kempower lanserar lösning med megawatt-laddare för ellastbilar i Europa

Finska tillverkaren Kempower som tillverkar hårdvara för elbilsladdning har nu även lanserat en ny lösning för laddning av tunga lastbilar i Europa. Produkten Megawatt Charging System kan leverera över 1 MW i laddeffekt och är speciellt utformat för eldrivna lastbilar.

Nätbegränsningar och kostnadseffektivitet gör energianvändningen till två viktiga faktorer att ta hänsyn till vid laddning av lastbilar. Därför har Kempower, precis som på personbilssidan, skapat en dynamisk lösning där strömmen enkelt kan fördelas mellan laddare efter behov genom ett avancerat distributionssystem.

Systemet optimerar helt enkelt laddningskurvor och kortar ner laddningstiderna. På så vis kan systemet leverera en positiv laddningsupplevelse även vid lägre elnätsanslutningar.

Kempower Mega Satellite.

Den första generationen av Megawatt Charging Solution som Kempower nu lanserar kan leverera upp till 1500A 1,2 MW i toppeffekt via en Kempower Mega Satellite. Den är kompatibel med antingen CCS- eller MCS-kontakten. För att nå den maximala effekten är MCS-kontakten en nödvändig. CCS-kontakten är begränsad till högst 560 kW i lösningen.

– Lastbilar och stora fordon står för närvarande för cirka 25 procent av de CO2-utsläpp som genereras av vägtransporter i EU. Detta är en utmaning som alla aktörer i vårt ekosystem, offentliga som privata, måste möta tillsammans.Vi måste gå samman och utveckla lösningar för att skapa en renare och tystare värld. I den meningen tror vi att vårt Megawatt-laddningssystem är en del av svaret på EU:s mål för utsläpp av koldioxid, säger Tomi Ristimäki, VD för Kempower.

Kempower berättar att man öppnat upp för beställningar idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.